wat en hoe in het kats

Er zijn mensen die denken dat ze verstand hebben van katten en die publiceren dan plaatjes als het bovenstaande. We zien hier de reductie van de kat tot zijn staart. Niet alleen getuigt dit van minachting, maar ook van domheid, indachtig de spreuk: 'If all you have is a hammer, everything looks like a nail'.

 

Mensen hebben daar een handje van. In de tijd van Newton was alles een klok, vervolgens werd dat een stoommachine, een radio, een televisie, een computer en tegenwoordig een quantum computer. Allemaal vooroordelen, in feite dienend om iets te kunnen controleren. Want als je weet wat iets 'is' ben je er in gedachten de baas over. Lekker makkelijk.

 

Gombrowicz zei in dit verband: “Man is profoundly dependent on the reflection of himself in another man's soul, be it even the soul of an idiot.” Dit geldt des te sterker voor de kat.

 

Gelukkig hebben wij van Kopjes in samenwerking met MIT en de jongens en meisjes van 

QuTech (Delft) een ultrasnelle asymptotische femtosensor ontwikkeld, waarmee we de kattentaal in al haar complexiteit kunnen ontcijferen. In de komende tijd zullen wij onze bevindingen een voor een publiceren. Er zal een wereld voor u opengaan.