wat en hoe in het kats: paulien

 

Niemand minder dan Jan Pieter de Vries uit Urk mailde ons: "Beste Kopjes, mijn tante Romy uit Newark heeft me een poes nagelaten. Ze heet Paulien. Het is een raar beest. Ze zit de hele dag in deze positie (zie foto) voor de oled tv. Snooker en Vroege Vogels lijkt ze leuk te vinden, maar zodra Albert Verlinde, Gerard Joling of André Rieu in beeld is begint ze te grommen. Is er een Nederlandse film op, dan roffelt ze met haar staart op de vloer en gaat het gegrom over in een door merg en been gaand gekrijs, waardoor alle honden in de Noordoostpolder aanslaan. Kunnen jullie eens langswippen met de asymptotische femtosensor om te peilen wat Paulien denkt? Hopelijk tot snel, Jan Pieter de Vries uit Urk."

 

Dus wij naar Urk met de asymptotische femtosensor en andermaal leverde dat een daverende verrassing op. Bleek uit een vorige post reeds dat katten kunnen dichten, nu ontdekten we dat reïncarnatie bestaat. Paulien is namelijk ..... Pauline Kael, de legendarische filmcritica van The New Yorker. De 'Elvis van de filmkritiek' is teruggekeerd in het lichaam van een sphynx en is door het noodlot in Urk beland. Wij tonen een paar snippers van haar gedachten terwijl ze naar de Nederlandse televisie kijkt.

 

Tijdens Vroege Vogels

"Shoot, wat een lekkere Vlaamse gaai. De Garrulus glandarius. Schijnt 'voortdurend krassende eikelzoeker' te betekenen. Damn! Hier in de tuin zitten alleen Urker inteeltmeeuwen die naar visafval en aardappelen smaken. O Pauline, wat heb je toch allemaal fout gedaan dat je hier bent aangespoeld?"

 

Tijdens RTL Boulevard

"De etentjes met Truman Capote hebben me jaren van m'n leven gekost. Maar Truman was een schat vergeleken met deze valse roddelnicht. Kijk, daar heb je die andere ook weer (G. Joling, red.), die altijd lacht alsof hij een genetisch gemanipuleerde reuzenkomkommer in zijn achterste geschoven heeft gekregen. Wat een land, wat een land. Met een beetje pech komt vanavond die kale dikke (P. de Leeuw, red.) ook nog voorbij. Mijn God, waarom hebt u mij verlaten?"

 

Tijdens André Rieu te Braunau am Inn

"Toch knap. Uit het land van de driekusman, de klompendans en de horlepiep, van Willeke Alberti, The Cats, Heintje en Jan Smit, komt nóg verschrikkelijker muziek, van een soort die rechtstreeks heeft geleid tot de moord op aartshertog Frans Ferdinand en de Eerste Wereldoorlog. Dit is goddammit erger dan The Sound of Music of de Wiener Sängerknaben. Hadden ze die Rieu naar Guantanamo Bay gehaald, hadden ze Osama jaren eerder opgespoord. Geen terrorist had hier immers langer dan drie minuten naar kunnen luisteren zonder door te slaan. En dat kasteel, en die kostuums! Keizerin Sissi meets Ludwig II in Met mijn waldhoorn tussen jouw alpen III. Godzijdank hoeven Romy Schneider en Luchino Visconti dit niet meer mee te maken."   

 

Tijdens Gooische vrouwen I & II

"Nee! OMG! Djiezus! Gottegottegotte! Gattegattegatte! Getverdemme! Rhaaaaaaaaaaaa! Hou me vast of die tv gaat het raam uit! Oeioeioei! Godsammekrake! Dit kan toch niet? Aaaaaargh!"

 

Dringende oproep aan ailurofielen 

Beste mensen, wij van Kopjes kunnen het niet langer aanzien. Paulien (Pauline Kael) lijdt onnoemelijk in Urk, nog zonder Vijftig Jaar André van Duin of De Slimste Mens te hebben gezien. Wij zoeken een rustig filmtheater met kwaliteitsfilms, waar we haar af en toe gratis mee naar toe kunnen nemen om te herstellen van de gruwelen der vaderlandse televisie. Uiteraard nemen we de asymptotische femtosensor mee, zodat iedereen op Kopjesblog van haar gegarandeerd scherpe recensies zal kunnen gaan genieten. Wie o wie?