muhamcat ali

foto: Muhamcat Ali with trainer Angela Dundee
foto: Muhamcat Ali with trainer Angela Dundee

video rechts: wereldkampioen Muhamcat Ali toen hij nog Cattius Clay heette.

 

Meneer Ali, wat is volgens u de essentie van de nobele kunst der zelfverdediging?

Even nadenken. Mijn hersens werken niet meer zo goed als vroeger. Ja, ik heb het. Blanke mannen die toekijken hoe twee katten elkaar tot pulp rossen.

 

Beleeft u het boksgevecht als een gepassioneerde sportman?

Niet echt. Het is gewoon een baantje. Gras groeit, vogels vliegen, golven slaan stuk op het strand. Ik sla katten verrot.

 

Had u achteraf gezien liever een zittend beroep gekozen? Leraar bijvoorbeeld?

Dat haalt je de koekoek. Ten eerste was ik slecht op school, schaam ik me absoluut niet voor om te bekennen, en ten tweede: weet je hoeveel een onderwijzer verdient?

 

Sommigen vinden u een opschepper. Bent u dat niet een beetje?    

Opscheppen is geen opscheppen zolang je de waarheid spreekt. Mijn manier van grappen maken is de waarheid vertellen. De leukste mop ter wereld.


Waarom heeft u uw naam veranderd van Cattius Clay in Muhamcat Ali?

De naam Cattius Clay kreeg ik van mijn eerste bezitter, een kattenhatende boer die me de godganse dag op muizen liet jagen. Kéék je maar naar een koe, dan werd je ogenblikkelijk gevild en tot vioolsnaar verwerkt. Sinds ik op eigen benen sta en tot de Poeslam ben bekeerd heb ik een naam aangenomen die bij me past. Of je nou in Catistan komt of in Purrkije, overal is Muhamcat de gewoonste naam ter wereld.

 

Zou u niet in Catistan tegen de jicati's van PS moeten vechten?

Geen jicati heeft me ooit een miauwend mormel genoemd. Neemt niet weg dat ik de daden van de Poeslamitische Staat ten strengste veroordeel. Poeslam betekent vrede. Katten onthoofden en visvijvers of muizenholen opblazen is niet de manier om de boodschap van de Poeslam te verspreiden. Een overweldigende meerderheid der Poeslamisten doet geen muis kwaad.

 

Heeft u tot slot nog een boodschap van tolerantie voor ons publiek?

Wordt geen kattenmepper zoals ik. Er zijn leukere dingen in het leven. En verder: rivieren, poeltjes, meren en beken hebben verschillende namen, maar allen bevatten water. Zo is het ook met religies: allen bevatten de waarheid.