frankenlouie

video: Frankenlouie met Marty Stevens in 2011

 

In de vorige post (Jacob the sphynx) beging ik een blunder die ik hier graag wil rechtzetten. Ik meldde dat de kat Frank & Louie eenogig was, omdat ik de foto's niet goed had bekeken. Bij nadere bestudering viel het Paula op dat hij wel twee hoofden leek te hebben. En inderdaad!

 

Na enig gegoogel bleek het volgende: in 1999 bracht een man een pasgeboren kat naar de dierenkliniek van Taft's University in Grafton, Massachusetts, met de bedoeling hem te laten inslapen. Het diertje had twee monden, twee neuzen, twee hoofden en drie blauwe ogen. Een dergelijke speling der natuur wordt een Janus cat genoemd, naar de tweekoppige Romeinse god. Een Janus Cat leeft doorgaans maar een paar ongelukkige dagen, dus we kunnen het de eigenaar niet euvel duiden dat hij het beestje uit zijn lijden wilde laten verlossen.

 

In de kliniek werkte een assistente, Marty Stevens, die besloot om de dreumes een kans te geven, omdat ze hem zo uniek vond en hij, naar ik aanneem, een levensvatbare indruk maakte. Ze doopte hem Frank & Louie, hetgeen later, toen de populaire pers het verhaal oppikte, werd veranderd in Frankenlouie. Humoristisch maar toch leuk.

 

En het mooiste is: Frankenlouie is 15 jaar geworden! Op de video zien we hem in 2011, samen met Marty en een wel heel bijzondere papegaai op het eind. Mustsee!