Барсик

Amsterdam had in 1921 Had-je-me-maar als lijsttrekker van de anarchistische Rapaillepartij, die goedkope 'jajem' beloofde en vrij jagen en vissen in het Vondelpark.

 

De inwoners van het Siberische Barnaoel (Барнаул) hebben echter zo genoeg van nepotistische, corrupte spiritusdrinkers als burgemeester, dat ze Barsik kandidaat hebben gesteld, een blauw-ogig politiek genie van de soort Felis silvestris catus. Barsik leidt in de peilingen en stond Kopjes een exclusief interview toe.

 

Wat zijn uw plannen voor Barnaoel?

Om te beginnen wil ik het hondenprobleem oplossen. Een ware plaag. Ze zijn ooit als gastarbeiders geïntroduceerd door de kozakken, zoals u weet de stichters van onze mooie stad. De laatste kozak werd in 1938 naar Oymyakon (gemiddelde wintertemperatuur min 50 °C, red.) gedeporteerd, een waar paradijs voor de hond. De veewagons zijn al besteld, een detachement speciaal opgeleide hondenmeppers uit Dresden is onderweg. Met een beetje geluk is Barnaoel Hundenrein in 2017.

 

Waar staat u in de internationale politiek?

Ik ben het volledig eens met de Groot-Miauwi van Jeruzalem dat de opmars van de ongelovige hond met alle mogelijke middelen dient te worden gestuit. Ik ga echter nog een stapje verder: ook de gelovige hond moet er aan geloven.

 

Hoe gaat u de economische crisis aanpakken?

Wij geven de hardwerrukkunde ondernemer vrij baan door de winstbelasting te verlagen tot min 25 procent. Deze stimuleringsmaatregel is budgetneutraal, omdat de hondenbelasting wordt verhoogd met 1.200 procent. Verder confisqueren wij de vermogens van rijke hondenbezitters alvorens ze te interneren en stoppen de opbrengst in een fonds voor industriële innovatie.

 

Wat zijn uw duurzame doelstellingen?

Het allergrootste milieuprobleem is natuurlijk de hondenpoep op straat. Wist u dat een hondendrol meer CO2 uitstoot dan een kolencentrale? Daarnaast stellen wij een onmiddellijk verbod in op het gebruik van jachthonden. Alle jachthonden zullen worden tewerkgesteld in de gloednieuwe kattenbrokjesfabriek. Koopt allen Miauwmjam, hoogwaardig poezenvoer op basis van biologisch-dynamische muizen en vogels.

 

Wat weet u van Nederland?

Een land met een groot hondenprobleem. Maar tegelijkertijd de woonplaats van de grootste schrijver van de eeuw, namelijk Hans Dorrestijn. Zijn beroemde Anti-hondenboek ligt naast mijn slaapmand en zodra ik aan de macht ben stel ik het verplicht op alle scholen. Het lied Nooit neem ik een hond wordt de stadshymne. Kent u het? Ik citeer uit het blote hoofd:

 

Ik heb liever nog syfilis

Een druiper, gonorreu

Aangezien dat netter is

Dan een teefje of een reu

Ik ben liever nog straatarm

Zwakzinnig, ongezond

Dan dat ik de bezitter ben

Van een of andere hond

 

Nooit nooit nooit neem ik een hond

 

Heeft u tot slot nog een boodschap voor de Nederlandse poes?

Niet echt. Maar hoe heet die actrice die Minoes speelde in de gelijknamige film? Die vraag ik bij deze ten huwelijk.