cat tent 

design: DIY label

 

Waarom zijn Japanse auto's zo onopvallend? Ik heb daar een theorie over, die ik graag inruil voor een betere. 

 

Onze auto (lees: de eigenaar) wil gezien worden. Onze auto zegt: hier ben ik, wie doet me wat? Onze auto is de vederbos op de ridderhelm. Onze auto is de tres op het generaalsuniform. Onze auto is het diamanten klokje om de patserpols. Onze auto is het zilveren servies op tafel. Onze auto is het blingblinggebit. Onze auto is het sportschoolwasbord. Onze auto is de pronkkamer van de boerderij. Onze auto is het derde huis op het golf resort. Onze auto is de koninklijke speedboot van acht ton. Onze auto is de gouden koets. Onze auto is het smetteloze gazon. Onze auto is de glitterjurk op het kerstbal. Onze auto is de roze pump en het pantertruitje. Onze auto is de keuken met kookeiland. Onze auto is het onbeperkt mosselen eten. Onze auto is het weekendje Dubai. Onze auto is de jacuzzi in de slaapkamer. Onze auto is de siliconentiet, de botoxkop en de designervagina. Onze auto is de Gooische vrouw in haar P.C. Hoofttractor. Onze auto is de champagnebrunch met kaviaar. Onze auto is de inloopkast. Onze auto is het publiek op het kickboksgala. Onze auto is de achttienjarige voetbalmiljonair. Onze auto is 'Wat rijd jij?' vragen op een feestje. Onze auto is het trofeevrouwtje. Onze auto is het geroeptoeter van de hufter. Onze auto is het gelijk van het dikke ik. Onze auto is het borstgeroffel op de apenrots. Onze auto is de exhibitionistische zelfverrijking. Onze auto is Nina Brink, Rijkman Groenink en Dirk Scheringa. Onze auto is André Rieu en de Volendamse muziekpenoze. Onze auto is de geprivatiseerde woningbouwverenigingsdirecteur. Onze auto is de corrupte VVD wethouder uit Roermond en waar niet al. Onze auto is De Toppers in de Amsterdam Arena. Onze auto, kortom, is hét symbool van de schaamteloze patjepeeërcultuur.

 

Daar snappen Japanners niets van. Gelukkig maar, want stel je voor dat ze het geheim van de protserigheid hadden doorgrond, dan was de gehele Westerse auto-industrie, inclusief die der Teutoonse oosterburen, allang weggevaagd.

 

Hoe kom ik hier op? Aanschouw bovenstaande kattentent. Gemaakt van bamboelatjes, canvas en koper. Opvouwbaar, wasbaar en vederlicht. Een wonder van eenvoud. Zonder kraaltjes, spiegeltjes en schreeuwerige kleuren. Onopvallend. Ingetogen. Natuurlijk. Gespeend van ieder effectbejag. Tijdloos. Zelfloos. Wabi-sabi. Japans.